Vaargebied

Bekijk hier het vaargebied:

Limburg Noord en Limburg Zuid

Onderstaande plaatsen liggen allen op vaarafstand. Gedurende de hele tocht vaart u in een rustige natuurrijke omgeving.

Roermond (alleen beschikbaar wanneer u een ‘hele dag’ boekt)
Op ongeveer 1 uur varen (door de sluis) kunt u aanmeren in het centrum van Roermond. U loopt dan langs de Roerkade met verschillende terrasjes waar u kunt genieten van een drankje en/of lunch. Wel dient u rekening te houden met eventuele wachttijden bij de sluis. Voor de terugvaart adviseren wij daarom 1,5 uur aan te houden om op tijd terug te zijn op onze locatie.

Roermond is een heerlijke winkel- en slenterstad. U winkelt er in een historische ambiance met een zeer ruim winkelaanbod, van grote ketens tot kleine boetiekjes. De vele monumentale panden getuigen van een lange geschiedenis. Zo vindt u er de bekende 13e eeuwse OLV Munsterkerk en de Sint Christoffelkathedraal aan de markt. Ook op culinair gebied bent u in Roermond aan het juiste adres. Geniet van de Roermondse specialiteiten zoals Christoffelbier of Christoffeltaart; of ga uitgebreid eten in een van de vele knusse cafeetjes en restaurants die de stad rijk is.

Het Designer Outlet Centre aan de rand van Roermond is een fraai aangelegd winkeldorp met outlets van meer dan 200 wereldmerken. De gezellige promenades met leuke cafés en restaurants nodigen uit tot heerlijk slenteren in de open lucht. Winkelen wordt een sport, als u uw favoriete merkkleding kunt vinden met kortingen tot 70%!

Wessem
Ligt op een kwartier afstand varen van onze locatie. Door de gunstige ligging aan een bocht van de Maas was het stadje Wessem reeds in de Middeleeuwen opgenomen in een keten van Maassteden die een dagvaart van elkaar af lagen. Ook nu nog is het een ideale uitvalsbasis om de Maas en de Maasplassen te verkennen. Toch hoeft u niet ver te reizen om u te laten verrassen. In Wessem zelf vindt u het sfeervolle Middeleeuwse marktplein met de St. Medarduskerk, tal van intieme historische straatjes en 16de, 18de én 19de eeuwse monumentale woonhuizen.

Maaseik, Kunststad
Maaseik, kunststad van het Maasland, bruist van de gezelligheid. Geniet er onder meer van haar marktplein, de permanente tentoonstelling over de schilders Jan en Hubert Van Eyck, het Museactron en de geleide stadswandelingen.

Thorn, het witte stadje
Een half uur varen en dan kunt u aanmeren bij Thorn. Bij mooi weer kunt u genieten van het mooie strand en heldere water. Ook kunt u dit witte stadje in wandelen om een plekje te zoeken op een terras en/of het de witgeverfde huizen te bekijken.
Thorn is een klein stadje waar de huizen witgeverfd zijn. Door de rust werd Thorn gauw geliefd door kunstenaars. Een aldaar gevestigd klooster groeide uit tot een wereldrijk stift (een klooster voor adellijke dames) en een vorstendom.


Ophoven
Hier kunt u aanmeren voor bijvoorbeeld een kop koffie (halve dag) of lunch (hele dag). Dit is ongeveer een uur/anderhalf uur varen; u dient u rekening te houden met tijdig terug te varen naar onze locatie.

Geef een reactie

Adres

Bosmolenweg 16
6097 NG Panheel


Melden bij:

Restaurant Boschmolenplas

Contact

Bereikbaar:
09:00 - 18:00

Nieuwsbrief

Loading